AUTOGÉN TRÉNING

A módszer segítségével izmaink ellazítását, illetve a vegetatív idegrendszer befolyása alatt álló szervi működések tudatos szabályozását, ezen keresztül testi-lelki feszültségeink enyhítésének képességét lehet elsajátítani. Az ily módon elérhető ellazult tudatállapot kedvez az emlékek, fantáziák, mély meglátások és kreatív ötletek megjelenésének, ami önismereti gazdagodást is jelent, segítheti a lelki problémák megfogalmazását és megoldását, a tartósabb lelki harmónia elérését. A csoportos gyakorlás és az azt követő megbeszélés általában felerősíti és csoportterápiás hatásokkal egészíti ki az egyéni tréning jótékony hatásait.

A csoportfoglalkozásokon megtanult módszer 3 hónapos gyakorlás után általában reflexszerűen működő, könnyen előhívható készséggé válik, amely bizonyos módosítással a későbbiekben már bárhol alkalmazható - utcán, villamoson, társaságban, munkahelyen - amikor éppen stresszhelyzetbe kerülünk, és feszültségoldásra van szükségünk. Ez azonban csak akkor marad így, ha a tréning befejezése után is tovább gyakorolunk, azaz rászánunk napi néhány percet a kiépített reflexek megerősítésére.

Kiknek ajánljuk?

Javasolt: stresszhelyzettel járó feszültségek enyhítésére, társas gátlások csökkentésére, legkülönbözőbb szorongásos zavarok, fóbiák, vegetatív tünetek kezelésére, valamint pszichoszomatikus betegségek, gerincbántalmak, fejfájás, szív-érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, gyomor-bélpanaszok stb. testi kezelés melletti kiegészítő kezelésére. Alkalmazható önmagában, vagy más pszichoterápiás eljárás mellett illetve azt követően vagy megelőzően.

Jelentkezés

Érdeklődés esetén egy előzetes személyes beszélgetésen segítünk a csoportra való jelentkezés eldöntésében, illetve az esetlegesen felmerülő egyéb lehetőségek kiválasztásában.

A csoportokra folyamatosan lehet jelentkezni, de azok időszakosan, a kívánatos csoportlétszám "összeállásakor" indulnak. A csoport kezdete előtt a csoportvezető a jelentkezőket egyenként személyes beszélgetésre hívja, problémáik, egyéni igényeik megismerésére.


További részletek, jelentkezés:
Varga Zsuzsa tvargazs@gmail.com vagy 20/3770300vissza