FOGYÓKÚRÁZÓK CSOPORTJA

Az elhízás kezelése két fázisból áll. Az első fázisnak (17 ülés) a célja a fogyás. A második fázis a testsúly megtartásának a fázisa, amely során a fogyási fázisban elért testsúly megőrzése, stabilan tartása a cél (7 ülés). A terápia három fontos eleme: 1) a fogyás és a testsúly karbantartása közötti különbségtétel, 2) a fogyás akadályainak meghatározása, 3) a hatékony súlykontrollhoz szükséges viselkedéses és gondolati válaszok elsajátítása, majd gyakorlása.

A terápiás folyamat tíz egymásra épülő modulból áll, amelynek során:

 • a résztvevők megtanulhatják:
  1. hogyan érhetik el, hogy fogyjanak, és fenntartsák a folyamatot,
  2. a fogyás személyes akadályainak azonosítását,
  3. az egészséges táplálkozást,
  4. aktivitásuk növelését,
 • személyre szabottan foglalkozunk
  1. a testképpel kapcsolatos aggodalmakkal,
  2. a súlycélokkal,
  3. a testsúly csökkentésével kapcsolatos elsődleges célokkal,
  4. valamint a testsúly fenntartásával.

Kiknek ajánljuk?

Ajánljuk mindazoknak, akik akár egészségügyi, akár esztétikai és pszichológiai előnyök (beleértve a szorongás, depresszió, testképpel való elégedetlenség csökkenését, az önértékelés növekedését, valamint az interperszonális működés javulását is) miatt szeretnének fogyni. Több tanulmány bizonyítja, hogy súlycsökkentő tréning után az elhízott emberek életminőségében is jelentős javulás mutatkozik.

Jelentkezés:

A program jelenleg u.n. "félig nyílt", végtelenített csoport formában zajlik, ez konkrétan azt jelenti, hogy a folyamatosan zajló csoportba folyamatosan lehet bekapcsolódni, de a belépés előtt egy vagy több tájékozó beszélgetés szükséges.

További részletek, jelentkezés:
Kálmos Éva ekalmos@gmail.com vagy 06/30/9589150vissza