CSALÁDOKKAL, PÁROKKAL VALÓ FOGLALKOZÁSOK

CSALÁDKONZULTÁCIÓ

Mit jelent?

KÉP

Családterápiásan képzett szakemberek által végzett, támogató, információnyújtó, tanácsadó beszélgetés, vagy beszélgetéssorozat. Egy vagy több alkalommal történő, általában alkalmanként másfél órás foglalkozás, lehetőség szerint az egész család részvételével; az utóbbitól bizonyos körülmények között el lehet térni.
Miként a családterápia, a családkonzultáció sem törekszik az egyéni lelki mélységek feltárására, hanem nagyon is praktikus szempontok mentén próbálja megismerni a család mindennapos problémáit, anélkül, hogy bárkit hibáztatna. Ezt követően ugyancsak praktikus információkkal és javaslatokkal segíti a családot problémái kezelésében.

Bővebben:

vissza

CSALÁDTERÁPIA

Mit jelent?

KÉP

Tapasztalt családterapeuták végzik, a tartós problémákkal, betegséggel, konfliktusokkal vagy hirtelen kialakult válsággal küzdő családok harmonikus működésének helyreállítása érdekében.
A családterápia megegyezés szerinti gyakoriságú, többnyire többhetenkénti, több alkalomból álló, alkalmanként általában másfél órás közös megbeszélést jelent, 1 vagy 2 terapeutával, lehetőség szerint az egész család részvételével, amitől indokolt esetben el lehet térni.

Bővebben:

vissza

PÁRTERÁPIA

Mit jelent?

KÉP

Tapasztalt családterapeuták végzik, célja a párkapcsolati problémák megoldása, kezelése. Az ülések gyakorisága, időtartama, jellege hasonló a családterápiánál leírtakhoz. Külön kiemeljük itt is, hogy a terapeuták sohasem állnak egyik vagy másik fél oldalára, nem hibáztatnak senkit, nem keresik "a hibást" és a hibákat, hanem a változási lehetőségekre koncentrálnak.

Bővebben:

vissza