EGYÉNI SEGÍTŐ BESZÉLGETÉS

Mit jelent?

KÉP

Mentálhigiénés szakemberek, kiképzett önkéntes segítők vagy pszichoterapeuták végzik, alapvetően a rogersi (személyközpontú) pszichoterápia szemléletében és módszerével, esetenként problémamegoldó és egyéb technikák bevonásával. Életvezetési problémák, konfliktusok, veszteségek, krízishelyzetek megoldásában vagy stresszhelyzetek elviselésében nyújthat segítséget.
Szükség szerinti gyakoriságú, alkalmi, időnkénti vagy rendszeres, ilyenkor többnyire heti 1 órás beszélgetést jelent, közös megállapodással eldöntött ideig.

Bővebben:

vissza

EGYÉNI PSZICHOTERÁPIA

Mit jelent?

KÉP

Pszichoterápiásan képzett szakemberek, általában orvos vagy pszichológus szakpszichoterapeuták végzik. Különböző pszichoterápiás eljárásokban gyakorlott szakembereink a lelki zavarok széles skáláját is magába foglaló lelki problémák enyhítésében tudnak segíteni, személyre szabottan megválasztott, a gyakorlatban jól bevált pszichoterápiás módszerekkel. Az alkalmazott eljárások között viselkedés- és kognitív terápiás, rogersi (személyközpontú), pszichoanalitikusan orientált, relaxációs (autogén tréning)- és szimbólumterápiás technikák szerepelnek. Ugyanezen pszichoterápiás módszerek többsége önismereti és személyiségfejlesztő céllal is használható. Általában heti 1 alkalommal történő 50 perces beszélgetést jelent, közös megegyezés alapján meghatározott, vagy menet közben eldöntött ideig.

Bővebben:

vissza

PSZICHOLÓGIAI, PSZICHIÁTRIAI VIZSGÁLAT, SZAKVÉLEMÉNY, TANÁCSADÁS

KÉP

Személyiségproblémák, személyiségbeli sajátosságok megismerésére vagy lelki zavarok, betegségek tisztázására, diagnosztizálására vagy kizárására irányuló kérés esetén, pszichológus illetve pszichiáter szakemberek végzik (nagykorú személy esetében természetesen kizárólag az érintett saját kérésére).
A vizsgálat beszélgetésből, az előzményi adatok, az aktuális problémák megismeréséből, a gondolkodás és viselkedésjellemzők megfigyeléséből, és szükség esetén kérdőívek kitöltéséből vagy pszichológiai vizsgálatok elvégzéséből áll.
Harmadik személy (hozzátartozó vagy ismerős) esetleges meghallgatására nagykorú személy esetében csak közös megegyezéssel és kizárólag az érintett személy jelenlétében kerülhet sor.
A beszélgetést és vizsgálatokat követően a szakemberek minden feltett kérdésre igyekeznek kielégítően részletes, őszinte választ adni és segítséget nyújtani a felmerülő problémák megoldási lehetőségeinek feltérképezében. Írásos szakvélemény kérése esetén a véleményt nagykorú személy esetében kizárólag a saját kezébe adjuk ki.vissza

GYERMEKPSZICHOTERÁPIA

Gyermekpszichoterápiás tapasztalattal rendelkező pszichológus szakemberek végzik, 18 év alatti serdülők és gyermekek illetve szüleik jelentkezését várják, az alábbi és hasonló problémák esetén:
  • gyermekkori depresszió
  • szorongásos zavarok, félelmek,
  • agresszív magatartás
  • hiperaktivitás, figyelemzavar, nyugtalanság
  • bevizelés, más ürítési problémák
  • iskolafóbia
  • evészavarok (kóros soványság, túlzó fogyókúra, elhízás)
  • dacos magatartászavar


vissza